Clijstersová by už nezopakovala niektoré voľby

09.12.2011 Celý región

ANTVERPY 9. decembra (WEBNOVINY) - Belgická tenistka Kim Clijstersová si pod vplyvom nútených prestávok zo sezóny 2011 bude dávať väčší pozor pri plánovaní programu.

"Začiatok roka bol naozaj dobrý. Potom som však urobila niektoré rozhodnutia, ktoré by som už nezopakovala. Bolo tam viac pádov než výšok," uviedla Clijstersová, ktorá vo štvrtkovom exhibičnom zápase v rámci podujatia Diamond Games v Antverpách pred 10-tisíc divákmi zdolala dánsku líderku svetového rebríčka WTA Caroline Wozniacku 6:2, 7:6 (5).

"Som rada, že som si zahrala tento duel na spestrenie tréningovej rutiny. V doterajšej príprave na novú sezónu mám zo všetkého skvelý pocit a rovnaké to bolo dnes. Môžem nastúpiť do lietadla a zamieriť do Austrálie," skonštatovala v Sportpaleis najznámejšia mamička na okruhu Clijstersová, ktorá si pred melbournskými grandslamovými Australian Open zahrá v Brisbane.

Dvadsaťosemročná štvornásobná šampiónka z okruhu "veľkej štvorky" Clijstersová vlani triumfovala na AO a letmo sa znova objavila na prvej pozícii v renkingu, ale v apríli si kuriózne vyvrtla pravý členok pri tanci na svadbe svojho bratranca, už predtým mala ťažkosti s presileným ramenom a pravým zápästím.

Potom vynechala Rím a Madrid, na parížskom Roland Garros sa lúčila už v 2. kole, pre obnovené ťažkosti s členkom chýbala vo Wimbledone a od augustového zranenia brušného svalstva v Toronte sa už neobjavila v dianí. Nepokúsila sa teda o čistý hetrik na newyorských US Open.

"Po fyzicky aj psychicky vysiľujúcich Australian Open bol halový turnaj v Paríži už priveľa. Teraz budem oveľa pozornejšie počúvať môj organizmus. Budem si to priebežne vyhodnocovať podujatie za podujatím, celkovo mi ide najmä o herný progres. Tvrdo som popracovala na podaní, pretože v tomto roku ma často zrádzalo," povedala trinástka terajšieho poradia Clijstersová, ktorá si uvedomuje, že rok 2012 bude olympijský.

"Čo sa týka Pohára federácie, hovorila som s kapitánkou Ann Devriesovou, ale ešte som sa nerozhodla. Nasledujúci rok bude veľmi nabitý, keďže je tam tá fáza s Wimbledonom a olympijskými hrami. Múdrejšia budem po Australian Open. Ak sa mi na tomto turnaji bude dariť ako naposledy, možno by februárový Fed Cup znamenal priveľkú záťaž, ale nikde nie je napísané, že mi to pôjde na južnej pologuli znova podľa predstáv. V takom prípade by bol Pohár federácie vhodnou výzvou." Belgičanky sa 4. - 5. februára vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny stretnú na tvrdom povrchu v hale Spiroudome v Charleroi so Srbkami.
 

Vyberte región